de kunstclub

De kunstclub

 

Eén keer per maand bezoeken de leden van 'De Kunstclub' een tentoonstelling of een interessant gebouw in de regio Amsterdam - Utrecht - Het Gooi. Wilt u ook mee?

 

Stuur dan een email aan:

info@carlaredegeld.nl

 

 

wilt u ook mee?

 

Dat kan helaas niet meer dit najaar. In December vindt u op deze pagina het nieuwe programma.

 

Kosten voor deelname zijn 48 euro.

Bij inschrijving stemt u in met de algemene woorwaarden.

 

Wilt u meer weten? Vul dan onderstaand contactformulier in of stuur een email met uw naam, adres en telefoonnummer naar:

 

info@carlaredegeld.nl

 

of bel tussen 9.00 en 18.00 uur 035-6246037

 
 
 
 

Waar gaan we naar toe?

 

 

vrijdag 28 oktober 2016:

gaan we naar het Stadsarchief in Amsterdam naar de tentoonstelling:"Amsterdam 1900, Foto’s van Olie, Breitner, Eilers en tijdgenoten."

 

Informatie van de website van het museum:

"Al Rond 1900 werd Amsterdam een dynamische stad. In dezelfde tijd ontwikkelde de fotografie zich tot een modern medium. In Amsterdam 1900 komen beide ontwikkelingen samen.

In de binnenstad verrezen beeldbepalende gebouwen als het Centraal Station en de Beurs van Berlage. De industrie en de havens groeiden, maar tegelijk verkrotte de oude stad en was er veel armoede. Voor het eerst was het technisch mogelijk dit alles op foto vast te leggen. Onderzoek in fotografiecollecties van musea en archieven heeft een schat aan onbekende beelden opgeleverd. Naast foto’s van bekende fotografen zoals George Hendrik Breitner, Jacob Olie en Bernard Eilers toont Amsterdam 1900 verrassende beelden van onbekende of inmiddels vergeten fotografen. De bezoeker krijgt een uniek overzicht van deze periode, van de stad, het dagelijks leven en de fotografie in Amsterdam."

 

Verzamelen om 14.00 uur in de hal van het Stadsarchief Amsterdam, Gebouw de Bazel, Vijzelstraat 32, 1017 HL Amsterdam

 

 

Vrijdag 25 november 2016:

gaan we naar museum het Catharijneconvent in Utrecht naar de tentoonstelling:"Tanach, Bijbel en Koran."

 

Informatie van de website van het museum:

"In samenwerking met de Universiteitsbibliotheek Utrecht organiseert museum het Catharijneconvent een tentoonstelling over de heilige geschriften: Tanach, Bijbel en Koran. Aan de hand van middeleeuwse handschriften en vroege gedrukte boeken uit binnen- en buitenlandse bibliotheken en musea wordt antwoord gegeven op een groot aantal vragen. Wat is de Heilige Schrift? Wie zijn de brengers van Gods woord? En hoe worden zij, Mozes, Jezus en Mohammed, afgebeeld?"

 

Verzamelen om 14.00 uur in de hal van het Catharijneconvent, Lange Nieuwstraat 38, 3512 PH Utrecht